Juhoslovanské mäso



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Bravčové (morčacie alebo kuracie mäso), zemiaky, olej, cibuľa, cesnak, čierne korenie, soľ, sladká smotana

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso naklepeme a nakrájame na menšie kúsky, rezance alebo štvorčeky. Kúsky posolíme a okoreníme. Zemiaky očistíme a nakrájame na hrubšie hranolčeky. Posolíme. Cibuľu očistíme a nakrájame na jemné prúžky. Cesnak ošúpeme a nakrájame na plátky. Cibuľu a cesnak na oleji opražíme do zlatova. Keď to už vonia, odstavíme a premiešame z cca polovicou zemiakov. Vysypeme zemiaky na pekáč, na to poukladáme rovnomerne kúsky mäsa. Poslednou vrstvou bude druhá polovica zemiakov. Nakoniec to celé zalejeme sladkou smotanou, podľa množstva ostatných surovín pol téglika alebo aj celý. Pečieme cca 45 minút na 200°C zakryté (prekryla som to alobalom), potom odkryjeme a necháme, nech to ešte chytí farbičku :)