Bezlepkové žemle bez droždia



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/3 hrnčeka tapiokového škrobu, 1/3 hrnčeka psylia, 1/3 hrnčeka kukuričnej múky, 1/2 hrnčeka cícerovej múky, 1/3 hrnčeka repkového oleja, 2 čl pomletého ľanového semená, 1 vajce, 2 čl guarovú gumu, 1/2 čl soli, 1/2 čl sody bikarbony, 1 hrnček perlivej minerálky,

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky suroviny zmiešame min. 10 mixerom, vznikne dosť tvrdé cesto, lebo psylium sa pomali napučá. Navlhčenou rukou vytvarujem také hrubšie placky ako fašírky (mne vyšli 8 ks), hneď dáme do rúry. Pečieme pomaly na cca 160stupnov 1 a 1/2 hodiny. Cesto je nadýchané, a mäkké aj na druhý deň. Hneď ako vyhladli ich dám do mrazáku, po rozmrazení sú ako čerstvé.