Pizza ako z pizzerie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto - 300g hladkej múky,polovicu droždia, 4,5PL olivového oleja, pol lyžičky kryštálového cukru, pol lyžičky soli, 175ml vlažnej vody.Sugo - konzerva sekaných paradajok, 1 strúčik cesnaku, 1 menšia cibuľa, oregano (nie veľa, len na špičku lyžičky), 1až 2 lyžice olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžičku cukru\.Pizza suroviny - paradajky, mozzarella 4 balenia (mne toto množstvo vyhovuje, z cesta vyjdú dve pizze),parmezán, eidam,šampióny,saláma,šunka,cibuľa,brokolica,slanina,kukurica,hrášok - tu sa medze nekladú,može sa pridať čokoľvek, na čo je človek zvyknutý

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto - S cestom sa moc netrápim, ale využívam pekárničku s programom cesto, takže len pridám všetky suroviny v potrebnom poradí a počkám 1,5 hodiny.Sugo - ja si ho pripravujem sám, zatiaľ z konzervovaných paradajok (ale chcem si ho cez leto zavariť z domácich paradajok). Na jemno nakrájam cesnak, cibuľu a aj zavárané paradajky . Cibuľu a cesnak opražím na olivovom oleji, pridám nakrájané paradajky,korenie,cukor,a varím, za občastného miešania neprikryté, kým zmes nezhustne. Nakoniec pridám trochu oregana a nechám vychladnúťCesto po vykysnutí vyberiem na pomúčenú dosku (hrubou múkou) a rozdelím si na dve približne rovnaké časti.Ja osobne cesto vaľkám, asi na 0,5cm. Potom ho prenesiem na plech, podotláčam do rohov a okrajov, aby boli vyšie. Cesto potom natriem vyhladnutým sugom, a potom poukladám mozzarellu, a všetky suroviny,ktoré chceme mat na pizze.NAkoniec nastúham hodnú vrstvu parmezánu,alebo eidamu a dám do vyhriatej rúry na 275 °C asi na 10 až 12 min. Výsledné cesto je fakt super.

Vykysnuté cesto dáme na plech
Natrieme sugo
Pridáme mozzarellu
Pridáme suroviny podla chuti
Pridáme suroviny podla chuti
Konečný výsledok-dobrú chut