Bravčové stehno s brusnicami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

- bravčové stehno, soľ, čierne korenie - plnotučná horčica, cibuľa - moravanka, lyžica kečupu, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Bravčové stehno nakrájame na plátky, zvyšky na kocky a cez mikrotenovú fóliu naklepeme.
Jednu stranu rezňa natrieme horčicou a okoreníme čiernym korením. Pripravíme si nadrobno nakrájanú cibuľu. V hrnci zohrejeme trocha oleja a postupne rezne opečieme z obidvoch strán. Opečené vyberieme na tanier a vo výpeku opečieme do zlatista cibuľu. Pridáme k nej opečené rezne so šťavou, ktorá ostala na tanieri, osolíme a dusíme do mäkka.
Potom pridáme zeleninu z moravanky bez uhoriek, cibule a feferónky ( ak chceme aby bolo mäso pikantné, môžeme doliať troška šťavy ). Pridáme ešte lyžičku kečupu. Podusíme do mäkka a podávame s ryžou alebo zemiakmi a brusnicami... Dobrú chuť..:)