Prekladaný chlebík



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g polohrubej múky *50g tuku *250ml oleja *40g droždia *1vajíčko *300ml mlieka *soľ, drvená rasca, petržlenová vňať, rôzne koreniny, sézamové semienka, tvrdý syr, šunka alebo salámka :)

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento chlebík je nenáročný na prípravu a chutný na desiatu či večeru.

preosejeme si múku, pridáme tuk a koreniny - tých sa nebojte dať viac
vajíčko a soľ
kvások (pripravíme vo vlažnom mlieku s troškou cukru)
olej.... a miešame
rukou miesime cesto aspon 15 minút....bude tuhšie, ale nebojte sa :) Potom ho dáme na teplé miesto vykysnúť (30min)
Po vykysnutí (nemusí moc) prepolíme a rozvaľkáme prvú časť. Vložíme ju do vymastenej a strúhankou vysypanej formy (taká menšia forma!)
cesto potrite kečupom, alebo tam dajte paradajky...podľa chuti...na ro pokrájakú šunku a syr... (ja som dala Mortadelu)
Priložíme druhé cesto, potrieme olejom, posypeme sezamom...a necháme 20 minút podkysnúť. Potom ho šupneme do vyhriatej rúry na 180stupňov. Pečieme 45 min. Po vybratí pretrieme olejom....
...pokrájame a.... ten chrobáčik je dekorácia :)
...papáme horúce či vychladené :)