Zemiakové šišky s výbornou penou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500g polohrubej múky

1/2kocky droždia,

2 uvarené zemiaky ( potrieť)

1 vanilka

štipka soli

1 celé vajíčko

3 žĺtky

5 lyžíc roztopeného masla

mlieko - uliať na riedšie cesto

Pena: 3 bielka vyšľaháme so 6 lyž. kryštálového cukru a pridať džem alebo kompót podľa chuti.(jahodový, malinový)

POSTUP PŘÍPRAVY

Zmiešame múku, vajíčko, žĺtky, maslo, zemiaky,droždie napučané vo vlažnom mlieku a vypracujeme cesto. Necháme asi na 1 hodinu nakysnúť. Rozvaľkáme na hrúbu do 1 cm a pohárom vykrajujeme kruhy, do ktorých opačným koncom varechy robíme dierky. Na koniec ich vyprážame v dostatočnom množstve oleja. Hotové podávame s penou, ktorú si prapravíme vyšľahaním bielkov s cukrom. Keď je pena dostatočne vyšľahaná pridáme podľa chuti džem.