Skvelé rýchle kuracie rezníky so šampiňónmi



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

800 g vykostené kuracie stehna, 200 g šampiňóny, 2 dl kurací vývar, 50 g maslo, Marináda: 1 dl olivový olej, 1 ČL tymián sušený, 1 ČL paprika červená mletá, 1 ČL mleté čierne korenie, 1 ČL solčanka, 1/2 KL soľ

POSTUP PŘÍPRAVY

Naozaj rýchly a skvelý obed z kuracieho mäska :) Postup viď v obrázkovom postupe...

Vykostené kuracie stehná si opláchneme a vyrežeme z nich nežiadúce kúsky. Tuk vyhadzujem, ale chrupavky, ktoré som vyrezala s kúskom mäska som - ako správna gazdiná, čo všetko schosnuje :) -odložila na vývar.
Pripravíme si marinádu. Ja som namiesto bežnej červenej mletej papriky použila údenú... doporučujem, dodá výbornú chuť :)
Mäsko postupne vykúpeme v marináde... a ukladáme do uzatváracej nádoby, v ktorej dáme mäsko do chladu - minimálne na 4 hodiny, ideálne pripraviť deň vopred, aby všetky chute a vône pekne "zaliezli" do mäska.
...a tu je príprava spomínaného rýchlo-vývaru kuracieho :) Kúsky mrkvy, petržlenu, zeleru, mladú cibuľku, petržlenovú vňať, malú paradajku opláchneme a dáme do hrnca... pridáme 3 gulôčky nové korenie, 3 gulôčky čierne korenie. Zalejeme studenou vodou, pridáme soľ (štipku) a 1 ČL solčanky - varila som v maličkom hrnci - cca 8 dl vývaru - a dáme variť.
...očistíme a na plátky nakrájame šampiňóny, rozložíme ich na maslom potretý plech
Na rozpálenej panvici prudko osmažíme naložené mäsko z oboch strán. Na panvicu nepridávam žiadny olej, dosť ho je v marináde.
...naukladáme na šampiňóny
...odoberieme cca 2 dl z kuracieho vývaru. Zvyšný vývar sme zjedli... vyvarila som trošku rezancov a bola skvelá polievočka :)
Podlejeme mäsko, dáme piecť odokryté - na 200°C cca 20 minút, potom 10 minút funkcia grill, prípadné pridať na 250 °C, aby sa prepieklo do jemne chrumkava a červena (podľa typu rúry). Spravila som k tomu petržlenové zemiaky - zemiaky uvariť v mierne osolenej vode. Po uvarení zliať vodu, pridať plátok masla a nasekanú petržlenovú vňať, zatriasť hrncom a je to :)