Jogurtová torta s ríbezľami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 3 vajcia 3 lyžice cukru 50 g hladkej múky 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva 3O g kakaa 2 lyžice oleja Plnka: 300 g bieleho smotanového jogurtu 2 vanilkové Pribináčiky (použila som 4 malé) 2,5 dcl smotany na šľahanie 2 vanilkové cukry 15O g práškového cukru ríbezle,2 lyžice Granka 1 želatínový stužovač Dr. Oetker

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme preosiatu hladkú múku s kypriacim práškom, kakao a prilejeme olej. Spolu premiešame, cesto dáme do okrúhlej tortovej formy s priemerom 20 cm a upečieme vo vyhriatej rúre.
- Smotanový jogurt dáme do misky, pridáme Pribináčiky, práškový cukor, vanilkový cukor a vymiešame.Vmiešame šľahačku vyšľahanú dotuha, podľa návodu pripravíme želatínový stužovač a očistené ríbezle.
-Plnku rozotrieme na vychladnutý korpus a odložíme na 6 až 8 hodín do chladna stuhnúť.
- Potom vyberieme z formy, posypeme Grankom, pokrájame a dozdobíme ríbezľami.