Svieža torta s jahodami



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Jahody, piškóty, čokoládový puding, 4 dcl mlieka, kúsok masla, 1 šľahačková smotana, 1 kyslá smotana aspoň 16%, 1 vanilkový cukor, kryšt. cukor

POSTUP PŘÍPRAVY

Znova som robila improvizovane podľa chuti a nálady a čo chladnička dala :-))
A Vznikla ďalšia nepečená dobrota na horúce dni.
Suroviny si treba prispôsobiť podľa toho, do ako veľkej formy budete robiť, ja som mala menšiu s priemerom 24cm

1♦ Do tortovej formy, ja som ju vystlala foliou, naukladáme piškoty, ja som mala len okrúhle, tak som dala dve vrstvy, dobre by boli podlhovasté, ale i takto sa dá
2♦ Jahody popučíme vidličkou, pridáme cukor podla chuti, ja dávam radšej menej ako viac, nech je to svieže a rozvrstvíme ich na piškoty
3♦ Zo 4 dcl mlieka a 1 čokopudingu s cukrom 2PL uvaríme hustý puding, do horúceho som vmiešala asi za lyžicu masla a nalejeme do formy, necháme vychladnúť
4♦ Vyšľaháme šľahačku s vanilkou dotuha, primiešame kyslú smotanu, ochutíme cukrom podla chuti a navrstvíme na vychladnutý puding.... ak chcete mať istotu, že bude krém tuhý, pridajte do šľahačky stužovač alebo rozmiešajte lyžicu prášk. želatíny v trochu mlieku, nechajte napučať, prihrejte a a vlažnú primiešajte do šľahačky... ale ked je kyslá smotana viac percentná, pekne drží tvar i bez želatíny
5♦ A posledná podstatná vec-treba nechať odležať tortu najlepšie do druhého dna, aby všetko pekne stuhlo a chute sa prepojili.. ale to u nás nikdy nehrozí, ledva prejdú 3 hodiny a už maškrtíme :-)
6♦ Ak vyskúšate, nech Vás príjemne osvieži :-)

Mala sa ešte chladiť viac, ale nedalo sa vydržať :-))