Torta s krémom z bielej čokolády a mascarpone



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Korpus: 2 bal sušienok 2 bal masla Krém: 250g mascarpone 200g bielej čokolády 140ml smotany na šľahanie sezónne ovocie

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslové sušienky si rozmixujeme v mixéry, môžeme pridať aj trochu orechov. Rozmixované sušienky polejeme roztopeným maslom a natlačíme do tortovej formy, aj po krajoch formy. Treba dávať pozor aby ste nemali príliš veľa "sušienkového cesta" v spodnom okraji formy, vtedy sa pri vyberaní torty z formy a pri krájaní okraj drví. Nám sa to stalo :-( . Takto pripravený korpus dáme na chvíľku do chladničky (10 - 15 min.) a potom na 5 - 8 min. do mierne predhriatej rúry.
Na krém si najskôr roztopíme bielu čokoládu nad parou, necháme ju chvíľu vychladnúť a potom ju zamiešame s mascarpone. Do takto pripravenej zmesi pridáme vyšľahanú šľahačku.
Krémom naplním vychladnutý korpus, ozdobíme ovocím a dáme schladiť do chladničky.