Hnetený jablkový koláč - ako od babičky :)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na cesto: 500 g hladkej múky, 1 Heru (palmarín), 2 vajcia, 100 g práš. cukru, 1/2 práčku do pečiva (môže aj o kúsok viac)

POSTUP PŘÍPRAVY

Cesto sa vyhnetie, rozdelí na 2 časti. Rozvaľká sa prvá časť, uloží na vymastený plech, dáte plnku, či už jabĺčka alebo tvaroh, ja som cesto najprv posypala pomletými orechami a až potom dala podusené jablká. Tak sa uloží druhá rozvaľkaná časť cesta. Vrch popichajte vidličkou a môžte potrieť ešte smotanou na varenie. Pečie sa na 180°C, čas sa neodvážim povedať, lebo som popri tom robila ešte segedín. Skrátka, uvidíte, že už to má farbičku, prípadne môžte odkrojiť rožtek z koláča, či je už mňam :)