TIRAMISU z pomazánkového masla



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 žĺtka, 150g mletého cukru, 600g pomazánkového masla klasik (z Lídla), 600 - 800g kyslej smotany, 250ml šľahačkovej smotany, 1 vanilkový cukor, dlhé piškóty, kávu, likér amaretto (ja som použila rum a mandľovú príchuť), kakaový prášok

POSTUP PŘÍPRAVY

Najprv si uvaríme silnú kávu, po vychladnutí pridáme amaretto. Žĺtky vymiešame s mletým cukrom nad parou, necháme vychladnúť. Pomazánkové maslo zmiešame s kyslou smotanou, vyšľahanou šľahačkou do ktorej sme pridali vanilkový cukor a nakoniec pridáme vychladnuté vymiešané žĺtky. Piškóty veľmi rýchlo namáčame do kávy. Dno nádoby (toto množstvo postači na veľkosť asi tak 35 krát 25cm) si vyložíme piškótami tesne vedľa seba ( ja som si na dno nádoby upiekla korpus z klasického piškótového cesta, lepšie sa mi to z nádoby vyberalo a poliala som ho kávou ). Natrieme krém dáme opäť namočené piškóty a opakujeme pokiaľ máme krém. Dáme do chladničky stuhnúť minimálne na 12hod. Po stuhnutí pokrájeme a posypeme kakaovým práškom.

xxx
pomazánkové maslo KLASIK najlepšie z LÍDLA