Tvarohovo-ovocná torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 pohár višňového kompótu\r\n100g masla\r\n150g kryštálového cukru\r\n3 balíčky vanilkového cukru\r\n3 vajcia\r\n200g hladkej múky\r\n1/2 balíčka prášku do pečiva\r\n125 ml mlieka\r\n2 PL orieškovo-nugátového krému\r\n400ml smotany na šľahanie\r\n2 balíčky stužovadla šľahačky\r\n250g termizovaného tvarohu\r\n1 balíček červeného tortového želé v prášku

POSTUP PŘÍPRAVY

1. všetky suroviny pripravíme, višne zlejeme, necháme odkvapkať a šťavu zachytíme. Rúru vyhrejeme na 175 stupňov.\r\n2. maslo vymiešame s kryštálovým cukrom a 1 balíčkom vanilkového cukru dopenista. Postupne pridáme vajcia a zmes vymiešame. Formu s priemerom 26cm vystelieme papierom na pečenie.\r\n3. Múku zmiešame s práškom do pečiva a striedavo zapracujeme s mliekom do žltkovej zmesi. Polovicu cesta nalejeme do formy, a do druhej polovice cesta primiešame nugátový krém. Navrch žltého cesta nalejeme tmavé cesto, uhladíme a višne poukladáme na cesto. Dáme na 60 minút do rúry.\r\n4. Smotanu vyšľaháme so stužovadlom dotuha a nakoniec do nej zapracujeme tvaroh so zvyšným vanilkovým cukrom.\r\n5. Krém nalejeme na vychladnutý koláč, uhladíme. \r\n7. Zo šťavy z višní a tortového želé pripravíme polevu, prelejme ňou tortu a necháme stuhnúť v chlade.\r\n\r\nDobrú chuť :)