čokoládový krém s kapučínovou šľahačkou

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200g horkej čokolády,150 ml mlieka,3 vajcia,50 g kryšt.cukru,1 pl. škrobovej múčky.Kapučínová šľahačka:200 ml smotany na šľahanie,2 čl. inštantnej kávy.

POSTUP PŘÍPRAVY

čokoládu nahrubo nasekáme a spolu s mliekom rozpustíme v hrnci. žľtky vyšlaháme v teplom vodnom kúpeli spolu s cukrom a so škrobovou múčkou.Mierne vychladenú čokoládu opatrne vlejeme do žľtkovej zmesi a všetko premiešame .Bielky vyšlaháme dotuha a postupne zapracujeme do krému.čokoládový krém naplníme do dezertných pohárov a dáme na hodinu do chladničky stuhnúť.Smotanu premiešame spolu s kávou,vyšľaháme dotuha a naplníme do cukrárenského vrecka s ,tesne pred podávaním ozdobíme vychladený krém kapučínovou šľahačkou.