Zeleninová polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 lyžica masla, 1 veľká cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, 1/2 balíčka mrazenej zeleniny, 1/2 až 1 l vody, 1/2 l mlieka, 1 vajce, kocka masového vývaru, petržlenová vňať, 1 lyžička zeleninovej vegety

POSTUP PŘÍPRAVY

Lyžicu masla rozohrejeme v kastróle, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme ju dozlatista. Vsypeme múku a urobíme svetlú zápražku. Zalejeme ju vodou, vhodíme do nej kocku masového vývaru a za občasného premiešania privedieme do varu. Medzitým zamrazenú zeleninu prepláchneme na cedidle vodou a vložíme ju do polievky. Varíme asi 15 minút, potom prilejeme mlieko a ešte krátko povaríme. Hotovú polievku zoberieme z ohňa, vlejeme do nej rozšľahané vajce, dochutíme jemne nasekanou petržlenovou vňaťou a lyžicou zeleninovej vegety. Polievku možeme posypat aj na kocky nakrájanou žemľou, kt. sme do zlatista opražili na masle.