Cesnaková polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Strednú cibuľu, olej, 2-3 stredné zemiaky, 3-4 veľké strúčiky cesnaku, 2 PL hladkej múky, 1 ČL m. č. papriky, 1 kocka zeleninového bujónu a na dochutenie m. č. korenie, soľ (alebo vegetu)

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji si opražíme do zlata nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme hladkú múku, urobíme si svetlú zápražku, do kt. dáme m. č. papriku. Zamiešame a zalejeme studenou vodou. Necháme zovrieť, hodíme kocku bujónu a na malé kocky nakrájame zemiaky. Keď sú zemiaky makké, takmer rozvarené, ale nie celkom, pridáme pretlačený cesnak, soľ alebo vegetu a trochu m.č. korenia. Nakoniec možeme ešte zemiaky mierne popučiť tlačítkom na zemiaky. Necháme ešte raz spolu všetko prevrieť. Polievku podávame horúcu s nastrúhaným syrom ( možeme vynechať) a opečenými kockami chleba (musí byť).