Pomarančovo tvarohový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

6 vajec, 150 g práškového cukru, 200 g polohrubej múky, 1 balíček prášku do pečiva, tuk na vymastenie a hrubá múka na vysypanie plechu, 1 mandarinkoví kompót....KRÉM- 200 g masla, 200 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 500 g makkého tvarohu, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL rumu....POMARANČOVÁ POLEVA- 500 ml pomarančového džúsu, 2 balíčky vanilkového pudingu, 1 balíček vanilkového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Vajcia rozdelíme a žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Postupne do zmesi zapracujeme preosiatu múku a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, kt. opatrne zamiešame do cesta. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme približne 20 až 25 minút v rúre vyhriatej na 180°C. Maslo alebo tuk, práškový a vanilkový cukor vyšľaháme do peny. Pridáme tvaroh, citrónovú šťavu a rum. Všetko dokladne vyšľaháme. V hrnci krátko povaríme džús s pudingom a vanilkovým cukrom. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Po upečení a vychladnutí piškótu natrieme tvarohovým krémom, na kt. poukladáme odkvapkané mardarinky. Navrch nanesieme pomarančovú polevu a necháme vychladnúť a stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na kocky. Na tento koláč možeme použiť aj čerstvé mandarínky, no treba ich zbaviť vnútorných blaniek.