Lacný jablkový koláč



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g jabĺk, 150 g hladkej múky, 150 g Hélie ( Rama), 1 vajce, 1 lyžica vody, trošku cukru, 1 vanilkový cukor, 30 g masla, práškoví cukor, (orechy, hrozienka, škoricoví cukor)

POSTUP PŘÍPRAVY

Z múky, vajca, Hélie (Ramy), a vody vypracujeme cesto, kt. rozdelíme na 2 časti. Alebo ak chceme hrubšie cesto, 2x spravíme cesto. Prvú časť rozvaľkáme na polcentimetrovú hrúbku a prenesieme na vymastený a pomúčený plech. Na cesto nahusto naukladáme olúpané a na mesiačiky pokrájané jablká. Pokropíme rozpusteným maslom, vanilkovým cukrom, prípadne škoricovým cukrom. Možno pridať hrozienka a na hrubo pomleté orechy. Nakoniec rozvaľkáme 2-hú časť cesta a dáme na plech a okraje pritlačíme, vrch popicháme vidličkou a dáme upiecť. Pečieme na 200°C. Po upečení ešte horúci jablčník posypeme práškovým cukrom.