jednoduchý kurací perkelt



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie rezne, maslo, menšia cibuľa - nemusí byť, červená sladká paprika, 1 šľahačka 33%, soľ, čierne korenie

POSTUP PŘÍPRAVY

Na masle speníme nadrobno pokrájajú cibuľku (kto nemá rád cibuľu, nemusí ju dávať), pridáme na malé kocky nakrájané kuracie rezne (ja pre 3 osoby použijem 2 menšie kuracie rezne) a mäsko opražíme "do biela", pridám 1 čajovú lyžičku červenej papriky, pomiešam a rýchlo podlejem vodou - tak aby mäso nebolo celkom zaliate, musí sa totiž dusiť. Pridám soľ, môžme aj čierne korenie a udusíme do mäkka, asi 30 minút - občas premiešame, ak je málo vody, dolejeme. Keď je mäso už mäkké, šťavu zahustíme šľahačkou, do ktorej sme pridali 1 vrchovatú polievkovú lyžicu hladkej múky a vlejeme k mäsu. Mne sa to väčšinou podarí urobiť veľmi husté, vtedy pridám ešte vývar z polievky alebo čistú vodu a nechám to prevrieť.
AKo prílohu podávam cestovinové kolienka.
Obed je hotový za 45 minút.

na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľku
pridáme na malé kocky nakrájané kuracie rezne a mäsko opečieme do biela
pridáme lyžičku červenej papriky, zamiešame a hneď zalejeme vodou
pridáme soľ, čierne korenie (guličky, alebo mleté čierne korenie) a varíme 30 minút.
po 30 minútach si vyberieme kúsok mäska, zistíme, či je mäkké a ak áno, tak si pripravíme zátrepku - do šľahačky si dáme 1 - 2 polievkové lyžice hladkej múky a do hladka vymiešame a touto zmesou zahustíme šťavu s mäsom. Necháme prevrieť, dochutíme soľou, ak je šťava hustá, prilejeme vodu alebo vývar z polievky, ak je riedka - ja si rozrobím ešte mlieko s múkou a vlejem do perkeltu. Kurací perkelt však statím ešte zhustne.
kým sa mäso dusí, uvaríme si cestovinu. ja používam maličké kolienka z lidla.
Dobrú chuť.