Pizza po slovensky...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto ako na cesnakáče pozri moje recepty...2 stredné cukety, olivový olej, cesnak, sušená bazalka, soľ, mčk, konzerva rajčín v celku, 1 mozarella, trochu tvrdého syra...

POSTUP PŘÍPRAVY

Urobíme si kysnuté cesto ako na cesnakáče...veľmi jednoduché dokážem aj ja takže každý...

cuketu nastrúhame na tenké kolieska a dáme na panvicu s trochou olivového oleja...posolíme, okoreníme prípadne dáme štipku sušenej citronovej kory....takto vyzerá cca po desiatich minútach...
na olivový olej dáme 2 - 3 strúčiky rozpučeného cesnaku pridáme konzervu celých rajčín ja som mala Giana...pridáme trochu sušenej bazalky, soľ, korenie.....necháme cca 5 minut prebublať rajčiny možme varechou rozpučiť nech je to také omáčkoidné....
...vykysnuté cesto rozvalkáme na veľkosť veľkého plechu....rovnomerne rozotrieme rajčinovú omáčku....na to naukladáme orestované cukety...ručne našklbeme jednu mozzarelu na celú plochu...prípadne pridáme za hrsť iného strúhaného syru....pokvapkáme olivovým olejom prípadne trošku posolíme pokoreníme navrchu a dáme piecť na program pizza cca na 180...sledujeme bystrým okom lebo sa dosť rýchlo upečie...dobrú chuť...
x