Rímske kura "ikea"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kuracie stehná, 1 malá cuketa, 1 červená,žltá a zelená paprika / tzv. trikolóra alebo semafor /, 4 paradajky, čierne olivy, korenie na pečené kura, americké korenie, pikantný alebo sladký kečup, soľ, olej, kúsok /asi štvrťka kocky/ maggi mäsového bujónu

POSTUP PŘÍPRAVY

Zeleninu umyjeme, pokrájame na kocky alebo pásiky, asi tak 2x1 cm. Do zapekacej misy dáme trocha oleja, na to nasypeme všetku pokrájanú zeleninu plus olivy / asi pol sklíčka cca 100-150 gramov/, posypeme americkým korením /teda presnejšie korením na americké zemiaky /, posolíme, pridáme cca 3 lyžice kečupu /miešam ostrý aj sladký / , rozmrvený bujón a premiešame. Kto má rád pikantné,múže dať len ostrý. Navrch uložíme kuracie stehná,ktoré sme okorenili korením na pečené kura, troška podlejeme vodou a prikryté necháme piecť v rúre asi tak 30-35 minút. Potom odkryjeme a necháme dopiecť ,kým stehná nechytia tú správnu zlatú farbu. Teplota rúry je taká,ako keď pečiete kurence, ja mám plynovú 8-stupňovú a pečiem tak na 5 stupni.
Ako prílohu podávame najlepšie hranolky,ale môžu byť aj klasické varené zemiaky, prípadne aj nič pre tie,ktoré radšej jedia bez prílohy.
Jedla som toto kura v Ikei a zložky som odhadla len podľa chuti,ale u nás sa tento recept veru ujal. Tak prajem dobrú chuť.

Pokrájaná zelenina v zapekacej mise
Navrch zeleninky uložíme okorenené stehná
Upečené hotové jedlo
Dobrú chuť!