Extra jemné kuracie fašírky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Na 12 ks stredne-veľkých fašíriek potrebujeme: 500g (3 ks) kuracích pŕs, 1 väčšia cibuľa, 1 vajíčko, ČL majoránky, ČL oregána, štipka korenia (ja mám v mlynčeku čierne + zelené), štipka soli, 25 ml oleja

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kocky. Nasledovne ich pomlieme ponorným mixérom, takže nám z nich vznikne úplne mazľavá kaša.

2. Očistíme si cibuľu a tiež si ju pomelieme ponorným mixérom na kašu. (Kto má rád veľké kúsky cibule vo fašírkach, stačí nakrájať nadrobno).

3. Obe masy zmiešame v mise a pridáme celé vajíčko, majorán, oregáno, korenie a soľ. Celé to dobre premiešame a vytvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke.

4. Hotové fašírky si naukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie a potrieme z oboch stán olejom (ja to robím štetkou, ktorou obvykle vymazávam plech na pečenie).

5. Potreté fašírky vložíme do predhriatej rúry a pečieme cca 15 minút na 180°C. Po 15 minútach nastavíme teplotu na 225°C a dopekáme kým nezhnednú - ja mám rúru s grilovaním resp. výhrevom len hornej špirály, ktorá mi fašírky krásne zapečie po 3 minútach.

Fašírky sú extra jemné, plné chuti a s minimom oleja.

Dnes 13/06/2013 som našla trik na vylepšenie:
Kuracie mäso nakrájané na kocky dáme do misy spolu s čerstvým oreganom, celým korením, soľou a celé to spoločne rozmixujeme. Pridáme vajíčko, rozmixovanú cibuľu a urobíme fašírky. Čerstvé oregano dá fašírkam neuveriteľnú chuť.