talianské šišky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

príprava cesta,ako naše odpaľované cesto : vodu priveďte do varu v hrnci , pridajte soľ a pridáme múku ,miešame cca 5 min. Odstrániť z tepla a ešte premiešame . Akonáhle vychladne, pridáme vajce , postupne a za intenzívneho miešania pracujeme s cestom Cesto si naplníme do vrecuška ,nastriekame a necháme asi 5 minut odpočinuť,až potom vyprážame ,ako naše šišky .

POSTUP PŘÍPRAVY

recept aj fotka originál Taliansko,receptov je viac ,robia aj s kváskom ,bez kvásku ,podľa oblasti
rovnako ako aj krém ,je možné použiť akýkoľvek,podľa chuti,
niekde krém dávaju podobne ako na naše veterníčky ,že "šišku "rozkroja a naplnia ,poprášia práš.cukrom

cesto: 0,5 liter vody 70 gramov masti 500gramov múky soľ 15vajec arašidový olej na vyprážanie
krém:žltkový,vanilkový,citronový,čokoládový ,akýkoľvek podľa chuti a ovocie,alebo džem ,šľahačku