Opité zrná...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

120g piškót, 140g masla, 50g práškového cukru, 100g mletých vlašských orechov, 100g nasekaných hrozienok, 1 ČL mletej škorice, 4 PL umu, 4 PL kakaa, čokoládová poleva...

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškóty nastrúhame alebo najemno podrvíme, primiešame ostatné prísady a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré odložíme na niekoľko hodín do chladničky.


Ak máme formu na kávové zrná, jemne ju poprášime práškovým cukrom, natlačíme hmotu a vyklopíme, pokiaľ ju nevlastníme, z hmoty vytvarujeme valček, v strede pomocou varešky alebo príborového noža urobíme ryhu a následne "kávové zrná" namáčame do čokolády...Necháme stuhnúť a môžeme podávať /osobám nad 18 rokov :-) /.


Pre nedostatok času som tentoraz robila z formičky väčšie zrná a vyšlo mi 25 kúskov. Menších vyjde 40 kúskov...