Sviatočná torta



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 150 g masla, 150 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 3 vajcia, 2 dcl oleja, 200 g múky, 1 prášok do pečiva, 300 g višňového kompótu, 3 lyžice nutelly alebo kakaa Náplň: 2 balíčky želatíny, 500 g mäkkého tvarohu, 1 šľahčka v prášku + 150 ml mlieka (alebo smotana na šľahanie), 4 lyžice práškového cukru, 1 balíček vanilínového cukru Poleva: 40 g polevy z bielej čokolády, 2 balíčky červeného tortového želé

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo, cukor a vanilínový cukor vymiešame na hladký krém. Postupne vmiešame vajcia, olej múku a prášok do pečiva. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej formy. Do druhej polovice vmiešame Nutellu poprípade kakao a odkôstkované višne, vylejeme na svetlé cesto a upečieme. Necháme vychladnúť.

Želatínu si namočíme do studenej vody a necháme napučať. Tvaroh si vymiešame s práškovým aj vanilínovým cukrom a pridáme k nemu vyšľahanú šľahačku. Želatínu začneme zohrievať kým sa nám pekne nerozpustí a pridáme k nej asi 3 lyžice z tvarohovej masy. Rýchlo vlejeme do zvyšnej masy a zopár rýchlymi pohybmi celok premiešame. Takto pripravenú náplň rozotrieme na upečený korpus. Necháme odstáť v chlade.

Čokoládu na polevu si rozpustíme a tortové želé uvaríme s višňovou šťavou poprípade so sirupovou alebo čistou vodou. Ešte teplé ale nie horúce želé nanesieme na tortu, nakvapkáme čokoládu a špáradlom urobíme vzor. Necháme stuhnúť a podávame.

Torta je krásne šťavnatá a osviežujúca. Len jednou nevýhodou je, že vám dlho nevydrží :P