Kávové zrná s prekvapením....



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Keďže som sa konečne odhodlala ku kúpe formičky na "kávové zrná" , neodolala som čím skôr ich vyskúšať. Na internete som si našla receptík, ktorý ma hneď upútal prepojením viacerých chutí...

POSTUP PŘÍPRAVY

Takže budeme potrebovať: 50g masla /alebo margarínu/, 1 PL práškového cukru, 1 PL kávy /mletej zrnkovej/, 1 Čl umu,12 ks piškót, ktoré si zomelieme alebo podrvíme... okrem toho si pripravíme asi 300g marcipánu alebo fondantu /môže byť dr. Oetker marcipán, alebo fondant domáci mliečny, varna a pod. - dobré je vybrať si z tých "mäkších"/ a čokoláda na povrch.

Podrvené piškóty, maslo alebo margarín, um, práškový cukor a kávu si v miske rozmiesime.
Pripravíme si marcipán alebo fondant, vymiesené kávové "cestíčko" a formičku na kávové zrná...
Marcipán alebo fondant si na doske posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme na hrúbku cca 2 mm...
vložíme do formičky...
opatrne vtlačíme...
vložíme kúsok kávového "cestíčka - stačí ozaj málo...
zase opatrne vtlačíme do marcipánu...
marcipán spojíme, zbytky odstránime /mne sa dalo rukou "odštipnúť/ a kávové zrno vyklopíme...
...a takto sú pripravené na ďalší krok. Na začiatku mi to išlo všelijak, ku koncu som už vyrábala ako na páse.
pripravíme si čokoládku. Pomer neviem, zabudla som si odvážiť, ale je lepšie, keď nie je moc tuhá a hlavne by nemala byť horúca...
kávové zrno si dáme na "držiak"...
ponoríme do čokolády /je lepšie, keď ju máme v hlbšej miske, potom to ide parádne/...
a necháme čokoládku stiecť...
poukladáme na tácku, na ktorú si pripravíme alobal. Keď trochu stečú, preložíme si ich na druhú tácku z alobalom, aby sa nám nevytvorili "stekance". Po úplnom stuhnutí vložíme do papierových košíkov.