Chrumkavé sójové rezance v zemiakovo - bylinkovom cestíčku



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 - 3 vajcia, 1 balenie sójových rezancov, soľ, zemiaky (od oka), bylinky (ja som dala sušené - petržlen, tymián, oregáno), čierne korenie, sójová omáčka

POSTUP PŘÍPRAVY

Sójové rezance vysypeme do misy, dobre pokvapkáme sójovou omáčkou, osolíme a zalejeme vriacou vodou. Necháme postať, kým nenapučia a nie sú úplne mäkké. Zemiaky ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Nastrúhané zemiaky zmiešame s oddelenými žĺtkami, soľou, mletým čiernym korením a sušenými bylinkami. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý pridáme k zemiakovej "zmeske", premiešame a pridáme scedené a odkvapkané sójové rezance. Zmes dobre premiešame a do horúceho oleja postupne vyprážame jednotlivé kúsky. Je to naozaj mňamka a aj môj manžel to rýchlo zbodne :-) Najviac sa k tomu hodí zemiaková kaša a mrkvový šalát, je to skvelá kombinácia. Tento receptík som si vymyslela, keď som mala plné zuby mäsa a už aj otrepaných receptov zo sóje :-)))))))

Sójové rezance vysypeme do misy, dobre pokvapkáme sójovou omáčkou, osolíme a zalejeme vriacou vodou. Necháme postať, kým nenapučia a nie sú úplne mäkké.
nastrúhané zemiaky zmiešame so žĺtkami, soľou, mletým čiernym korením a bylinkami
z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý pridáme k zemiakovej "zmeske"
zamiešame :-)
pridáme scedené a odkvapkané sójové rezance
zamiešame :-)
.....noooo zabudla som nafotiť, ako som to vyprážala, tak tu je už finálne jedlo :-)