Vanilkovo – jablkový, rýchly a výborný :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 jablko, 1 hrnček polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, štipka sódy bikarbóny, 1/2 šálky kryštálového cukru, 1/4 šálky oleja, 1/2 šálky plnotučného mlieka, 1 vajce, čokovločky alebo kúsky čokolády Poleva: vanilkovo-smotanový puding, 1 PL kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 350 ml mlieka, horká čokoláda 1 hrnček = 250ml

POSTUP PŘÍPRAVY

V miske zmiešame všetky suché prísady (múku, cukor, PDP, sódu bikarbónu, čokovločky) a zvlášť vymiešame tekuté prísady (vajce, olej, mlieko). Obe spojíme do jednej zmesi, pridáme na hrubo postrúhané jablká, čokovločky a premiešame. Zmes vlejeme na maslom vymastený a krupicou vysypaný pekáč a pečieme pri 200° približne 15 - 20 minút.
Polevu pripravíme z pudingu, mlieka a cukru podľa návodu. Miešame, až kým bude poleva vlažná, aby sa nám nevytvorila kožka, potom rovnomerne rozotrieme na koláč a dozdobíme nastrúhanou horkou čokoládou. Necháme stuhnúť v chlade.
Dobrú chuť :)