Zapekané cestoviny

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g cestovín (pene, fargalle, fusilli) konzerva hrášku konzerva zelenej fazuľky 400 g kyslej smotany 3 vajcia 3 - 5 strúčkov cesnaku šunka ( hydinová, bravčová) syr

POSTUP PŘÍPRAVY

Najskôr si vyvaríme cestoviny, podľa návodu na obale vo vriacej vode so štipkou soli a oleja. Potom zmiešame kyslú smotanu, vajcia a pretlačený cesnak. Dobre rozmiešame. Keď sú cestoviny uvarené, pripravíme si malý plech alebo zapekaciu misu, čo máte k dispozícii. Na spodok dáme cestoviny, potom hrášok, fazuľku, polejeme rozmiešanou zmesou a toto vrstvenie opakujeme kým sa nám neminú všetky suroviny. Do jednej vrstvy môžete dať pokrájanú šunku na rezance. Hrášok a Fazuľku pridávame podľa chuti, kto má koľko rád. Potom dáme zapiecť kým nebude uvarené vajíčko v zmesi a ešte na koniec môžte postrúhať syr a dať na chvíľu zapiecť. Potom podávame. Dobrú chuť