Čalamáda - nesterilizovaná



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

7 kg rezanej kapusty, 1 kg cibule, 4 ks jemne nastrúhanej mrkvy, 1,5 kg papriky - najlepšie zelenú aj červenú,2 ks deko, 1 lyžička pyrosiričitanu draselného ( borken - dostať kúpiť v záhradníckych potrebách),0,5 kg kryštálového cukru, 1 l octu

POSTUP PŘÍPRAVY

Všetky nastrúhané suroviny zalejeme nálevom - ocot, cukor,deko - prevarené a vychladnuté + borken a poriadne premiešame.
Po pol hodine premiešame znova a necháme stáť do druhého dňa.
Na druhý deň preložiť do fliaš alebo do súdka na kapustu.
Potom už môžeme konzumovať. Tento šalát chutí stále ako keby bol čerstvo urobený.
Dobrú chuť!

a takto to všetko necháme postáť najlepšie cez noc