Banánová roláda



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto: 5 vajec, 40 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g hladkej múky, ¼ lyžičky prášku do pečiva ********** Plnka: 250 ml šľahačkovej smotany, 250 g čokolády na varenie, 250 g masla ********** Do vnútra rolády: 1-2 banány ********** Čokoládová poleva: 100 g čokolády na varenie, 50 g cera

POSTUP PŘÍPRAVY

Plech s rozmermi 33x40 cm.

Z 5 bielkov ušľaháme tuhý sneh, postupne pridáme cukor, žĺtka a stále šľaháme. Nakoniec zľahka už len varechou vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech a dáme do rúry vyhriatej na 150 stupňov. Pečieme jemne do ružova, asi 10-12 minút. Upečené cesto vyberieme z plechu, necháme trošku vychladnúť a stočíme do vlhkej utierky. Necháme celkom vychladnúť.
Zatiaľ si pripravíme plnku. V hrnci dáme variť smotanu a nalámeme do nej čokoládu. Keď sa zmes pekne spojí a začne sa robiť prvá bublinka, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. V druhej miske si rozmiešame maslo a postupne do neho zapracujeme čokoládovú hmotu. Z pripravenej plnky si odoberieme asi 2 lyžice na potretie vrchu.
Roládu rozvinieme a natrieme pripravenou plnkou. Na okraj odkiaľ začíname stáčať poukladáme banán rozrezaný po dĺžke na polovicu, alebo štvrtinu (podľa veľkosti banánov). Banán potrieme plnkou a roládu stočíme. Potrieme zvyšnou plnkou a dáme stuhnúť do chladničky. Keď roláda stuhne polejeme ju čokoládovou polevou a znovu dáme stuhnúť do chladničky.