Koláč od kravičky Milky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

200 g masla, 5 lyžíc oleja, 150 g cukru, 1 vanilkový cukor, 6 vajec, 300 g polohrubej muky, 100 g potravinového škrobu ,1 prášok do pečiva, citrónová šťava *Na jemný krém*1 pohár (ca. 600 g) čučoriedok,1 tabulka (100 g)bielej čokolády Milka White, 1 pohár (200 g) smotany ,100 ml mlieka *Na kravičkine fliačiky*2 tabulky (à 100 g) bielej čokolády Milka White ,150 g práškového cukru , 3–4 lyžice čučoriedkovej šťavy ,10 g 100% tuku

POSTUP PŘÍPRAVY

Maslo, olej, cukor a vanilkový cukor utrieme do peny. Pridávame postupne vajcia a každé než pridáme ďalšie aspoň minútu miešame. Múku, škrob a prášok do pečiva zmiešame spolu s citrónovou šťavou a pridáme do cesta. Čučoriedky scedíme a šťavu uschováme. Bielu čokoládu Milka rozpustíme vo vodnom kúpeli, na hladko vymiešame, pridáme plnú polievkovú lyžicu smotany a dobre zmiešame. Postupne pridávame ostatnú smotanu. Na záver pridáme čučoriedky a všetko rozmixujeme na pyré. Pripravený vymastený plech (alebo vyložený papierom na pečenie) pokryjeme 3/4 cesta. Potom rozdelíme krém na cesto a rovnomerne rozotrieme. Nakoniec ostatné cesto (1/4) zmiešame s mliekom a pokryjeme s ním krém. Pečieme v predhriatej rúre asi 30 minut pri 180°C. Tabuľku bielej čokolády Milka rozlámeme na kúsky a rozohrejeme do hladka vo vodnom kúpeli. Pridáme preosiaty práškový cukor a trochu šťavy z čučoriedok, aby poleva nebola príliž tekutá. Polevou potrieme vychladnutý korpus a necháme zatvrdnúť. Druhú tabuľku bielej čokolády Milka rozpustíme a rozotrieme s tukom a lyžicou tvarujeme fliačiky a pokrývame nimi fialovú polevu na koláči. Receptík je zo stránky Milka.

cucoriedky precedime, trosku stavy este budeme potrebovat, tak si ju nenechajte celu vypit:))))
vo vodnom kupeli roztopime jednu bielu cokoladu
postupne pridame smotanu, ja som mala kyslu pochutkovu
pridame scedene cucoriedky a vymixujeme ponornym mixerom
vymiesame maslo , olej a cukor, postupne pridavame vajcia a nakoniec muku a skrob
takto vyzera vymixovany krem
na plech dame vacsiu cast cesta a na to ten krem z cucoriedok a smotany a nasledne zbytok cesta trosku zriedenym mliekom.....ja som to ale pobabrala a dala som cesto na plech cele a potom som to lyzicou trochu pomiesala, tak zvrchu, aby bolo take mramorove a dala som to na mensi plech, lebo sa mi zdalo malo cesta, ale ono nakysne, takze na buduce na normalny ten hlbsi plech do rury ( vy hned ), pretoze to bolo moc vysoke a tym padom aj suchsie.....
tu je upeceny a s polevou, piekla som ho asi pol hodinu, na 180st., ale treba skusat spajlou, ci uz je....Fialova poleva: jednu bielu cokoladu rozpustime s pr.cukrom a trochou stavy (2PL)z kompotu, radsej najprv menej a potom popripade dat este jednu PL, aby poleva nebola riedka a dobre stuhla, natrieme na kolac a nechame stuhnut....Biela poleva na fliaciky: roztopime tretiu cokoladu s tukom a lyzicou vyrobime fliaciky
tu je v priereze,ako sa mne podaril, je trochu privysoky, nabuduce bude krajsi, ale poviem vam, ze sa zjedol hned v ten den, co som ho upiekla, je naozaj zaujimavy a dobrucky aj ked nie az taky pekny ako origos, ale ten krem a poleva nema chybu:)))tak dobru chut!
takto vyzerá originál (na stranke Milka)