Nanuková torta

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 šľahačka 3 vajcia 100 g práškového cukru

POSTUP PŘÍPRAVY

Tento recept nám robila mama, keď sme boli malé. Dnes som ho skúsila a chutí stále rovnako :) Takže vyberieme si 3 misky. V jednej vyšľaháme dotuha šľahačku /ja používam práškovú/, v druhej bielka /metličky musia byť čisté,nie od tej šľahačky/, v tretej vyšľaháme žltka s cukrom. Nakoniec to spojíme, opatrne zmiešame dokopy. Bude to chutiť vanilkovo aj bez vanilky. Asi tomu robia žĺtka svoju chuť. Vajcia používame domáce.

A tu máme 2 varianty:

1. ako robila mama: na spodok plechu dala tortové oblátky, na to vyliala masu a znova oblátky. Mierne zaťažila a dala do mrazničky. Potom to len nakrájala, dala nám do ruky a vyhnala na dvor :) :)

2. ako robím ja /teda budem robievať/: dám do obalu od zmrzliny a na vrch popúšťam nalámané čokoládové peniažteky, ktoré sa dávajú na polevu. Po stuhnutí nakrájam na kocky.

Fotku nemám, teraz som prišla domov a nenechali mi ani na okoštovku, nieto ešte na odfotenie.