Super cesto na závin a iné sladké dobroty :-)



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g hladkej múky, 3 kávové lyžičky sušeného droždia, 1,8 dl mlieka, 100 g margarínu Rama, 2 vajcia, 100 g práškového cukru, troška soli a troška strúhanej citrónovej kôry

POSTUP PŘÍPRAVY

Veľmi dobrý recept, cesto je vláčne, mäkké, vzdušné a vôbec nie je suché! A množstvo, aké vzniklo z tejto dávky, ma príjemne prekvapilo! Postačí pre 4 - člennú rodinku na fakt výdatnú večeru a vyjde Vás finančne naozaj veľmi veľmi lákavo!

Všetky suroviny si vložíme do domácej pekárne podľa poradia, ktoré platí pre danú značku. Ramu som mikrovlnke zahriala a tenkým prúdom prilievala mlieko, aby sa nezrazilo a maslo nebolo horúce. Zapneme program cesto a máme čas na deti :-).
Hotové cesto je ako obláčik :-).
Z 500 g múky mi vyšlo neuveriteľne veľa pečiva, ostala som milo prekvapená!
A to som ani netušila, že ďaľšie kysnutie ešte zdvojnásobí objem! Veniec nemal v strede dierku, max. na špendlík :-))), tak sa zdvihol!
Veniec je orechový, posypaný ľadovým cukrom / z Maďarska, tu som ho nevidela/. Náplň: 0,7 dl smotany /fakt málo/ + van. cukor+ 3 lyžičky kryštálového cukru necháme zovrieť a pridáme 150 g mletých orechov, premiešame a odstavíme. Necháme vychladnúť. Postačí na veniec a 3 rohlíčky. Závin je makový, úplne jednoducho posypaný makom a cukrom a stočený. Všetko som nechala na plechu trocha podkysnúť, potrela bielkom a zapla som rúru. Keď bola už predhriata na 180 stupňov, šupla som tam všetko a po 10 minútach znížila teplotu na 150-160 stupňov. Rohlíčky boli po 10+10 minútach hotové. Ostatné sa pieklo dokopy 35-40 minút, podľa stupňa "bledosti" :-))))).
Musím pochváliť tieto rohlíčky! Majú najlepšiu konzistenciu a sú superjemnučké. Najbližšie urobím viacej :-).
Keď som robila cesto, myslela som si, že to budú také úbožiatka, tenké a vyhladnuté, ale všetko krásne nakyslo a nepadlo! Som čím ďalej, tým väčšia fanynka domácich pekární! :-)
Idem priberať :-)))))).
Aj tieto rohlíčky sú z tohoto cesta! Sú božské!!!!