Mačička



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Cesto hnedé: 7 vajec, 100 g kryštálového cukru, 1 lyžička olej, 5 g kakaa, 100 g polohrubej múky, 1 lyžička Solamylu, 6 g prášku do pečiva ********** Šľahačkovo - pribináčiková plnka: 500 ml šľahačkovej smotany (rastlinnej), 4 pribináčiky, 2 balíky vanilkového cukru ********** 2x Roláda, na jednu: 5 vajec, 40 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g hladkej múky, ¼ lyžičky prášku do pečiva ********** Na potretie vnútri: malinovo černicový , alebo iný pikantný lekvár ********** Na potretie vrch: 250 ml šľahačkovej smotany, strúhaná horká čokoláda, kakao

POSTUP PŘÍPRAVY

Okrúhla tortová forma priemer 28 cm. Na roládu plech 33x40 cm.

Upečieme si hnedý korpus v tortovej forme, ktorý po vychladnutí raz prerežeme. Plnku pripravíme vyšľahaním šľahačky, do ktorej potom primiešame pribináčiky a vanilkový cukor. Prvú časť tortového korpusu natrieme tenkou vrstvou lekváru a polovicou šľahačkovej plnky, z ktorej sme odobrali asi 2 lyžice na potretie bokov a vrchu. Rovnako upečieme aj dve rolády, ktoré ale nestočíme, iba necháme stuhnúť a natrieme lekvárom. Potom z nich krájame 3 cm široké pásiky, ktoré postupne natáčame. Postup som nestíhala fotiť, ale okukala som to z tadiaľto (http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52920). Vrch slimáka potrieme lekvárom. Druhý hnedý korpus rovnako potrieme tenkou vrstvou lekváru a nanesieme druhú polovicu šľahačkovej plnky. Takto natretý korpus prevrátime na lekvárového slimáka a popritláčame. Potrieme vrch aj boky odobratou plnkou a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí potrieme celú tortu vyšľahanou šľahačkou, boky posypeme strúhanou čokoládou a vrch kakaom a dozdobíme podľa obľuby oslávenkyne. A takto to potom vyzerá v reze.