Čínske kura na kyslý spôsob

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g vykostené kuracie mäso 300g ananásový kompót 200g zavárané šampiňóny 300ml paradajkový pretlak 2 stredne veľké citróny 2 polievkové lyžíce solamylu 1 stredne veľká cibuľa mleté čierne korenie mletá červená paprika soľ olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Nakrájame si kuracie mäso, osolíme, okoreníme a vyžmýkame naň jeden citrón. Odložíme na bok a necháme chvíľu postáť. Zatiaľ si nakrájame nadrobno cibuľu. Tú dáme na panvicu a do zlatista opečieme. Keď je cibuľa hotová na panvicu pridáme pripravené kuracie maso. To necháme opiecť do biela.
Zatiaľ zlejeme nálev z ananásového kompótu do nádoby, kde k nemu pridáme šťavu z druhého citróna. Keď je mäso hotové, pridáme paradajkový pretlak aj s nálevom, ktorý sme si pripravili. Necháme dusiť asi 10 minút.
Za tento čas si nakrájame zvyšnú dužinu s citróna, ananás(ak už v konzerve nebol nakrájaný) aj šampiňóny. Po 10 minútach to všetko zmiešame, povarime ešte 2-3 minúty a pridáme solamyl. Varíme až do zahustenia (3-4 minúty).

Podávame s ryžou, prajem dobrú chuť.