Karamelové rezy



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 3 vajíčka, 250 g práškového cukru, 2 dcl mlieka, 1 dcl oleja, 2 lyžice kakaa, 250 g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva plnka: 4 lyžice kryš.cukru, 2 dcl mlieka + 5 dcl mlieka, 2 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 3lyžice polohr. muky, 1 Palmarín, 100g prášk.cukru druhá vrstva: šľahačka

POSTUP PŘÍPRAVY

Žltka vymiešame s cukrom, pridáme mlieko a olej, kakao, múku, prášok do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, dáme piecť na 180 stupnov, cca 30 minut

Na plnku skaramelizujeme cukor, zalejeme studeným mliekom a a varíme, kým sa karamel nerozpustí. Ďalej dáme variť pol litra mlieka, zlatý klas, vanilk. cukor a múku.... po uvarení zmiešame s karamelovou zmesou a necháme vychladnúť, potom primiešame Palmarin a cukor.

Nanesieme na vychladeny koláč, následne vyšlaháme smotanu - najlepšia je rastlinná smotana, ktorá sa vyšľahá skutočne dobre a nestane sa, že bude stekať... a vrch ozdobíme - čokoládou, kakaom, alebo lentilkami :)

ingrediencie na cesto
vymiešame žltka s cukrom
pridáme mlieko a olej, kakao, múku, prášok do pečiva a nakoniec sneh z vysľahaných bielkov
dáme piecť na 180 stupnov, cca 30 minut
pripravíme si cukor a mlieko
cukor skaramelizujeme a zalejeme studeným mliekom, varíme, kým sa karamel nerozpustí
Ďalej dáme variť pol litra mlieka, zlatý klas, vanilk. cukor a múku.... po uvarení zmiešame s karamelovou zmesou a necháme vychladnúť, potom primiešame Palmarin a cukor ...týmto momentom som už nefotila, kedze sa mi akosi prestalo dariť :) nanesieme na koláč a na to dáme ešte vyšľahanú rastlinnú šľahačku ...
koláčik je fantastický
a takto hromadne, lentilky sfarbili šlahačku, ale chut to nepokazilo :)