Cuketa čo sa tvári ako cestovina



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pre dvoch ľudí som použila 2 stredné cukety, olivový olej, soľ, mčk, 2 rajčinky, cesnak, troška kečupu ale nemusí byť....údený tvaroh - možme nahradiť akýmkoľvek syrom....

POSTUP PŘÍPRAVY

Cukety poriadne umyjeme a aj so šupkou ich nastrúhame na strúhadle ktoré používame na uhorkový šalát...aby sme mali tenučké plátky....ešte lepšia verzia si z cukety urobiť pappardelle tučné slíže pomocou škrabky na zeleninu ale ja som ju tento krát nemala po ruke....
Tenučké plátky cukety dáme na rozpálený olivový olej prudšie osmažiť...osolíme, okoreníme a ja mám veľmi rada na takúto zeleninku štipku sušenej citronovej kory...dodá to zaujímavú sviežu chuť...celé osmahnutie cukiet trvá tak max 10 minúť...nepodlievame vodou bude im stačiť to čo samé vypotia...za 10 min hotovo...
2 rajčiny si nakrájame na drobno celé ako sú...do hrnca dáme olivový olej, pridáme nakrájané rajčiny a možme šprtnúť aj trošku kečupu...osolíme, okoreníme,pridáme najemno nastrúhaný strúčik cesnaku... miešame ...rajčinky sa veľmi rýchlo zdusia na omáčku...
cuketu naservírujeme na tanier...polejeme rajčinovou omáčkou a ozdobíme údeným tvarohom robí Pilos včera som ho objavila v obchode má skvelú chuť odporúčam vyskúšať...