NEPEČENÁ SMOTANOVO-OVOCNÁ TORTA



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kyslá smotana, piškóty, ovocie, puding Olé bez varenia, želatínový stužovač Oetker, čokoládvá ryža

POSTUP PŘÍPRAVY

Zo 4 kyslých smotán, 1 vanilkového pudingu Olé bez varenia, 1 želatínového stužovača Oetker za studena a nadrobno nasekaných broskýň z plechovky (bez šťavy) som vyrobil plnku. Na spodok tortovej formy som poukladal dlhé piškóty, ktoré som pofŕkal šťavou z broskýň, na to som napatlal polovicu plnky, na ňu prišla ďalšia vrstva piškót, ktorú som pofŕkal broskyňovou šťavou a piškóty som zasypal vrstvou lesného ovocia (použil som mrazený mix ríbezle, čučoriedky, černice, maliny). Na vrch som napatlal druhú polovicu plnky, ktorú som posypal čokoládovou ryžou a šup s tým celým na deň do chladničky. Chutí osviežujúco, sladko-kyselkavo. Kto má rád sladšie, do plnky môže pridať trochu práškového cukru alebo vanilkový sirup. Celkové náklady nepresiahli 6 eur. Dobrú chuť!