Hovädzie na hubách so zemiakovým pyré a opečenou cibuľkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

hovädzie mäso, zemiaky, 2 x cibuľa, sušené huby (ja som použila Judášovo ucho, ale výborné sú napríklad suchohríby), mlieko, hladká múka, olej, maslo, soľ, korenie, hubové korenie, sójová omáčka

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäsko nakrájame na plátky, naklepeme, z oboch strán osolíme, okoreníme a z jednej strany pomúčime. Na oleji vo väčšom hrnci krátko opečieme všetky plátky, vyberieme ich z hrnca a dáme na chvíľu bokom. Väčšiu cibuľu nakrájame nadrobno a speníme vo výpeku, ktorý ostal v hrnci. Keď je cibuľka mäkká, pridáme odložené mäso, huby, zalejeme vodou a pridáme hubové korenie, sójovú omáčku, soľ a korenie. Necháme variť cca 2 - 2,5 hodiny. Medzičasom si pripravíme pyré: ošúpané zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou, osolíme a necháme variť cca 30 minút. Keď sú zemiaky mäkké, zlejeme vodu a necháme na nich v zakrytom hrnci roztopiť kocku masla. Potom pridáme mlieko, soľ a všetko rozmixujeme. Tip: Ak chcem zemiakové pyré na trošku iný spôsob, pridám doň trochu nastrúhaného syra, ktorý sa v horúcom pyré roztopí a má potom menej tradičnú, ale fakt super chuť ,) Keď je mäsko mäkké, zahustíme šťavu trochou múky a necháme pár minút prevariť. Posledný krok: nakrájame nadrobno druhú cibuľu, opečieme na oleji alebo masle a posypeme ňou naservírované pyré. Dobrú chuť ,)