Slaný zemiakový závin s udeným



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg zemiakov varný typ B, 500 g udeného mäsa, asi 500 g hladkej múky (Promix PK), soľ, mleté čierne korenie, 1 vajíčko

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept z českého webu. Ja robievam 1/3 -tinovej dávky. V prípade, že budete robiť z celej dávky, odporúčam cesto rozdeliť na 2 až 3 diely.

Dáme si variť zemiaky do mäkka. Ošúpeme a na jemno nastrúhame.
Pridáme múku (múku pridávame postupne - podľa typu zemiakov - tak aby nám vzniklo hladké cesto) a soľ.
Vypracujeme si cesto.
Udené mäso si pomocou mixéra nasekáme na drobno. Môžete použiť aj mlynček, alebo na drobnúčko nakrájať.
Cesto na na tenko vyváľame.
Na cesto rozvrstvíme udené mäso a trochu okoreníme mletým čiernym korením.
Cesto pekne zavinieme, okraje zahneme do vnútra. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote cca 180 stupňov cca 30 minút. Podávame so zeleninkou.