Hnisavé rany,zarastené nechty - pomôže Vám Ľalia biela



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Lieh alebo vodka(ja používam aj slivovicu),kvety bielej lalie.

POSTUP PŘÍPRAVY

Ľalia biela-najlepší liek pri hnisajúcich zarastených nechtoch, pri drievku zadretom do prsta, zapálených ranách, po operáciách pre rýchlejšie hojenie, pri svalových bolestiach.

Okvetné lístky bielej ľalie (nie inej iba bielej) otrháme, vyberiem piestiky, naložíme do pohára a zalejeme min. 40-60% bielym alkoholom,najlepšie liehom. Necháme na chladnom tmavom mieste (keď nás napadne - pretrepeme), používať môžeme po dvoch týždňoch. Moja babka ju mala naloženú v pohári odkedy si pamätám a nedá na ňu dopustiť :)Stačí vybrať lístok z pohára,priložiť na postihnuté miesto,dobre pokvapkať roztokom a obaliť.Nechať pôsobiť cez noc.Ľalia vytiahne všetok zápal aj už z hnisajúcej rany,vytiahne hlboko zadreté drievko v prste,vylieči zarastené a zapálené nechty.Mám ju vyskúšanú,používam ju veľmi dlho a môžem len doporučiť-je to zázračný liek na zapálené a zahnisané rany.Tiež môžete prečistiť veľmi aknéznu pokožku,alebo potierať popáené miesta.
Po uložení lístočku kvetu na ranu,počítajte s tým,že to bude chvíľu štípať,ve%d je to namočené v alkohole ale úľava je potom 100%.