Kuracie prsia na hriankach



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 kusy kuracích pŕs, 250 ml sterilizovaného hrášku, 1 malá konzerva paprikovej nátierky, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica karí korenia, 1 lyžica hladkej múky, strúhaný syr, príloha - 8 krajcov chleba, 4 vajcia

POSTUP PŘÍPRAVY

Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na pásiky. Dáme do misy, osolíme, okoreníme, premiešame a necháme chvíľu postáť. Potom ho na oleji krátko opražíme zo všetkých strán, podlejeme trochou vody a udusíme do mäkka. Do mäsa vmiešame paprikovú nátierku a prilejeme 200 ml vody, v ktorej sme rozmiešali múku. Miešame, kým šťava mierne zhustne, pridáme scedený hrášok a necháme ešte prehriať. Podľa chuti dosolíme. Na chlebík vo vajíčku nemusím pridávať postup, že :) Na záver mäsko posypte strúhaným syrom. Hrášok dávam mrazený, ten z konzervy má takú mŕtvolnú farbu.