Nákyp z údeného mäsa ♥ ♥ ♥



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 žemle * mlieko * 200 g údeného mäsa * 30 g masla * petržlenovú vňať * 5 vajec * 2 - 3 vajcia uvarené natvrdo * 3 strúčiky cesnaku * soľ * mleté korenie * 30 g tvrdého syra na posypanie *

POSTUP PŘÍPRAVY

Inšpirácia z časopisu RECEPTÁR.

1. Pokrájané žemle zalejeme mliekom a necháme odstáť.
2. Údené mäso pokrájame na kúsky, uvarené vajíčka na kocky a petržlenovú vňať nasekáme.
3. Žľtky vymiešame s maslom a z bielkov ušľaháme tuhý sneh.
4. Zo žemlí odstránime prebytočnú tekutinu a pridáme vymiešané žľtky, údené mäso a uvarené vajcia. Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme roztlačený cesnak, petržlen a dôkladne zamiešame.
5. Nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.
6. Masu dáme do vymastenej , strúhankou vysypanej podlhovastej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry. Krátko pred dopečením nákyp posypeme nahrubo nastrúhaným syrom a dáme ešte zapiecť.
7. Necháme poriadne vychladnúť. Nakrájame a môžeme podávať so šunkou, zeleninovým šalátom a pod. Dobrú chuť.