Pomarančové osvieženie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 5 vajec, 5 lyžíc práškového cukru, 5 lyžíc polohrubej múky, 3 lyžice horúcej vody, lyžica oleja, polovicu balíčka kypriaceho prášku, oranžové potravinárske farbivo, džem, pomarančový džús plnka: 200 g masla, 100 g práškového cukru, 100 ml mlieka, 100 ml pomarančového džúsu, 2 lyžice hladkej múky, 1 žĺtok, pomarančová aróma, pomarančová kôra poleva: citrónová poleva v prášku, oranžové potravinárske farbivo

POSTUP PŘÍPRAVY

1. Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme horúcu vodu a olej, pridáme múku s kypriacim práškom a na záver zľahka primiešame sneh z bielkov.

2.Cesto vylejeme na plech pokrytý papierom na pečenie. Pečieme 12-15 minút pri 160 stupňoch. Upečený plát cesta rozdelíme na 3 pláty.

3. Kým sa pečie korpus, pripravíme si plnku. Zmäknuté maslo s cukrom si vymiešame do hladka. Nad parou si uvaríme kašu z mlieka a múky, pridáme džús a po odstavení necháme chvíľku vychladiť a pridáme žĺtky. Miešame kým sa hmota nespojí.

4. Vychladenú hmotu potom pridáme k maslovej plnke, pridáme pomarančovú kôru a arómu a poriadne vymiešame.

5. Prvý plát cesta natrieme džemom a plnkou. Prikryjeme druhým plátom, ktorý pokvapkáme džúsom a natrieme plnkou. Prikryjeme posledným plátom.

6. Citrónovú polevu si pripravíme podľa návodu (ak chceme pridáme aj potravinárske farbivo) a natrieme ju na posledný plát. Necháme stuhnúť v chladničke.