Tvarohové prekvapenie



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

cesto: 4 vajcia,4 lyžice polohrubej múky,4 lyžice práškového cukru,3 lyžice kakaa,1 lyžica oleja,3 lyžice horúcej vody,pol balíčka prášku do pečiva..... plnka č. 1: 400 g mäkkého jemného tvarohu, 200 g masla, 100 g práškového cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 1/2 práškovej šľahačky, 1/2 želatínového stužovača, citrónová kôra... plnka č.2: 200-250 g čerstvých jahôd, cukor podľa chuti, 1/2 želatínového stužovača

POSTUP PŘÍPRAVY

Vymiešame žĺtka s cukrom, pridáme horúcu vodu, olej a kakao. Pridáme múku s kypriacim práškom a na záver pridáme sneh z bielkov. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 12-15 minút pri 160 stupňoch. Po upečení zrolujeme, zabalíme do utierky a necháme vychladiť.

Tvaroh zmiešame so zmäknutým maslom a cukrom. Pridáme citrónovú kôru a vyšľahanú šľahačku. Na záver pridáme stužovač, ktorý sme si pripravili podľa návodu (celý stužovač na 100ml vody). Plnku necháme vychladiť.

Časť plnky a niekoľko jahôd si odložíme na záverečné potretie rolády a ozdobenie.

K jahodám pridáme cukor a varíme kým sa nám cukor nerozpustí. Pridáme stužovač a rovnako necháme vychladiť.

Na plát cesta natrieme prvú plnku, na ňu navrstvíme jahodovú zmes a zrolujeme jeden alebo dva krát. Hotovú roládu ešte potrieme a ozdobíme plnkou a jahodami.

používam tento stužovač
...