Bravčové medajlónky na víne

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Bravčové karé 1 citrón 3dcl bieleho vína 1 malá smotana na varenie 1 ČL masla korenie, soľ, vegeta, múka

POSTUP PŘÍPRAVY

Bravčové karé nakrájame na rezne, v prípade že sú rezne väčšie tak ich prekrojíme ešte na polovicu. Mäso jemne vyklepeme, osolíme, okoreníme a ovegetíme, pokvapkáme citrónom a necháme cca 10 min odležať. Dáme do múky, ale len tak jemne a sprudka opečieme na oleji. Môžete to robiť rovno v hrnci kde sa bude ďalej mäso dusiť ale mne sa to lepšie robí ak si mäso opečiem na panvici a potom preložím do hrnca spolu s výpekom. Opečené mäso zalejeme vínom, ak sa vám zdá že to bude silné tak môžte dať aj 1dcl vody ale netreba. Mäso dusíme do mäkka a potom prilejeme smotanu na varenie a už len chvílku povaríme. V prípade že sa vám to bude zdať málo slané tak dochutiť soľou alebo vegetou. Zahusťovať netreba nakoľko vo výpeku už bola múka ako sa mäso opekalo. Po odstavení zo sporáku pridáme maslo na zjemnenie. Podávame so zemiakovým pyré.
Tento recept je veľmi jednoduchý a rýchly a hlavne výborný, takže ho zvládne aj kuchár "začiatočník".
Dobrú chuť!!!