Kokosovo - džemové rezy...



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškótoví cesto: 4 vajcia, 150g kryštálového cukru, 150g polohrubej múky, 1/2 bal. kypriaceho prášku♠♠♠♠♠Kokosový plát: 5 bielkov, 100g práškového cukru, 100g kokosovej múčky, 50g polohrubej múky, 1/2 bal. kypriaceho prášku♠♠♠♠♠Čokoládový krém: 5 žĺtkov, 50 varovej čokolády, 1 PL kakaa, 100g práškového cukru, 200g masla /alebo Hery/♠♠♠♠♠okrem toho džem /malinový černicový ríbezľový alebo jahodový - kto aký má rád/ čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškótové cesto: žĺtka vyšľaháme s cukrom dopenista, bielky vyšľaháme dotuha, múku zmiešame s kypriacim práškom...múčnu zmes nastriedačku so snehom z bielkov zľahka vmiešame do žĺtkovej masy a jemne premiešame. Vylejeme na papier na pečenie a pečieme na 180 °C asi 10 minút, necháme vychladnúť.




♠♠♠♠♠




Kokosové cesto: bielky vyšľaháme dotuha, postupne všľaháme cukor, múku, kokos a kypriaci prášok zmiešame a zľahka vmiešame do bielkovej zmesi. Rozotrieme na papier na pečenie a pečieme na 180 °C asi 10 minút. Necháme vychladnúť.




♠♠♠♠♠




Krém: Robievam si ho ako prvý, aby som naň dlho nečakala. Žĺtka, cukor a kakao šľaháme /netreba stále, ale raz za čas prešľahať stačí/ nad parou dohusta cca 30 minút. Do horúcej zmesi nalámeme čokoládu a necháme rozpustiť. Potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu a vyšľaháme s maslom /Herou/.




♠♠♠♠♠




Záver: piškótové cesto natrieme džemom / aspoň 200g /, priložíme kokosový plát, stiahneme papier na pečenie a natrieme čokoládovým krém. Nakoniec polejeme čokoládou /výborná je aj biela, len som ju práve nemala po ruke/ a necháme stuhnúť.