Pšenovo - figové guľky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 hrnček pšena (jáhly), 2 hrnčeky jalblkového džúsu, 500g sušených fíg, 100g mletách orechov, 150g marcipánu dr. Oetker, na obaľovanie - orechy, mandle, kokos

POSTUP PŘÍPRAVY

Z pšena sa dajú urobiť aj veľmi chutné nepečené cukrovinky, inšpiráciu som našla na nete, ale zmenila som všetky suroviny okrem pšena a tz je výsledok.

Postup v obrázkoch...

Pšeno dáme do misky, zalejeme vriacou vodou, zlejeme a postup opkujeme ešte 2x. Potom pšeno dáme na sitko, prepláchneme studenou vodou a necháme odtiecť. Džús (alebo mlieko či ryžový, ovsenný, pohánkový nápoj) privedieme do varu, pridáme pšeno, premiešame na necháme variť na miernom plameni 15 minút.
Figy zalejeme vriacou vodou, necháme zmäknúť, zlejeme, potom dáme na sitko odtiecť. Najskôr som dala jeden balík, ale bolo to málo, tak som pridala ešte druhý. Ovocie sa môže použiť akékoľvek, fantázii sa medze nekladú.
Hotové pšeno.
Figy pomelieme, pridáme k pšenu spolu s orechami a nastrúhaným mascipánom - ten sa môže vynechať, pridať viac orechov a podľa chuti osladiť medom. Namiesto orechov sa môže dať kokos, arašidy, mandle a pod.
Premiešame a formujeme guľky, ktoré obaľujeme v mletých orechoch (mandliach, kokose). Veľmi ma cukolo obaliť ich v čokoláde, ale odolala som.☺
Dáme do košíčkov a do chladu. Vyšlo mi ich 100 ks.
Prierez guľkou, sú fantasické, málokto by uhádol, z čoho sú.
Veľká noc môže prísť...☺