Ostrá kuracia polievka



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

kuracie kúsky (krídla, trup), 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 čilli paprička, cca 1 l vývaru, 1 bobkový list, 2 guličky nového korenia, cca pól malej plechovky kukurice, 1 pór, mleté čierne korenie, soľ, 1 vajíčko,

POSTUP PŘÍPRAVY

Recept je zo stránky www.sme.sk, ale som si ho trochu upravila.

Pri príprave mi nejak blbol foťák, takže nemám úplne presný postup vo fotografiách zachytený.

Cibuľu, cesnak a polku čili papričky nakrájame nadrobno a orestujeme na oleji.Po chvíli zalejeme vývarom. Pridáme umyté kuracie mäso, celú čili papričku, bobkový list, nové korenie a soľ.Varíme cca 30 - 40 minút (podľa toho, aké mäsko použijeme). Keď je mäsko mäkké pridáme na kolieska nakrájaný pór a povaríme približne 15 minút.
Kuracie kúsky vyberieme a oddelíme mäsko. Ak použijete kuracie prsia - vyberieme ich a nakrájame na drobno.
Mäsko vrátime do polievky, pridáme kukuricu a necháme prejsť varom.
Vajíčko rozšľaháme a pomaly lejeme do polievky.
Opäť necháme prejsť varom. Podľa potreby dosolíme. Pôvodný recept nájdete http://zena.sme.sk/c/6620870/ostra-kuracia-polievka-s-kukuricou.html